Την σημερινή εποχή που η τηλεργασία ακμάζει και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο της εποχής, η ηλεκτρονική απάτη καθώς και τα θύματα της, βρίσκονται επίσης σε έξαρση. Αρκετοί θα σκέφτεστε, «δεν πρόκειται να ασχοληθούν μαζί μου». Η αλήθεια όμως, είναι πως οι μεγάλες εταιρείες και τα δημόσια πρόσωπα, βομβαρδίζονται συνεχώς από όλου του είδους τις ηλεκτρονικές απάτες και για τον λόγο αυτό, έχουν προσαρμόσει τα συστήματα ασφαλείας τους αναλόγως των καιρών. Έτσι οι απατεώνες, από μία αθώα κλήση vishing,  έως την απόκτηση πρόσβασης στον υπολογιστή σας, ή την αντιγραφή της κάρτας sim, σας το λεγόμενο sim swapping, έχουν επιστρατεύσει όλες τις ηλεκτρονικές μεθόδους ώστε να επωφεληθούν από την πρόσβαση που θα πάρουν σε λογαριασμούς σας.

Ο συχνότερος και πλέον γνωστός τρόπος απάτης είναι το λεγόμενο Phishing. Ο απατεώνας προσπαθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να «ψαρέψει» στοιχεία σας, προσποιούμενός μια τράπεζα ή μια υπηρεσία. Για να το καταφέρουν , δημιουργούν λογαριασμούς email, πάνω σε server ιστοσελίδων που έχουν παράνομα πριν αποκτήσει πρόσβαση ή σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αλλάζοντας την κεφαλίδα του μηνύματος εισάγουν ως όνομα, την επωνυμία μιας τράπεζας, ενός παρόχου ή ενός κοινωνικού δικτύου. Στην συνέχεια αποστέλλουν μαζικά emails με εκατοντάδες παραλήπτες. Θα αναρωτιέστε πολύ σωστά πώς έχουν βρεί την δική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ; Εδώ λοιπόν το λάθος μας να εγγραφόμαστε σε οποιαδήποτε σελίδα ενημερώσεων, να δίνουμε την ίδια διεύθυνση email από την τράπεζα έως και το αγαπημένο μας eshop , κοστίζει. Εάν αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στο eshop θα αποκτήσει παράλληλα πρόσβαση και σε όλες τις εγγεγραμμένες διευθύνσεις καθώς και το πελατολόγιο. Έχοντας στα χέρια του μια πολίτιμη βάση δεδομένων με χιλιάδες email, απομένει μονάχα η μαζική αποστολή. Έτσι εσείς λαμβάνεται ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την τράπεζα σας, το οποίο αναφέρει πως πρέπει να προβείτε σε αλλαγή κωδικού και μάλιστα έχει και τον σύνδεσμο που πρέπει να πατήσετε για να ορίσετε τον νέο σας κωδικό. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως οι απατεώνες έχουν αντιγράψει το περιβάλλον της τράπεζας (τουλάχιστον την αρχική σελίδα) ώστε να νομίζετε πως βρίσκεται στο σωστό περιβάλλον. Μόλις εισάγετε τα στοιχεία σας και πατήσετε οκ, από την άλλη πλευρά του διαδικτύου κάποιος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Αφού σας έφτιαξα την διάθεση με τα παραπάνω, σειρά έχει να διατυπώσουμε τους τρόπους προστασίας σας. Οι τρόποι αυτοί είναι απλοί. Αρχικά θα πρέπει να διαχωρίσετε το δημόσιο email σας, αυτό που δηλαδή δίνετε σε πελάτες και φίλους από αυτό που χρησιμοποιείτε για εισέλθετε στα social media ή την ιστοσελίδα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν τα email που λαμβάνεται είναι ψεύτικα. Επιπλέον συστήνεται η χρήση διαφορετικού κωδικού (και φυσικά δύσκολου!) για κάθε υπηρεσία. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές οι οποίες διατηρούν τους κωδικούς πρόσβασης μας και θα σας βοηθήσουν να τους θυμάστε. 

Ο δεύτερος και ασφαλέστερος τρόπος είναι να ελέγχετε τον αποστολέα του μηνύματος πατώντας επάνω στην διεύθυνση email του. Ακόμα και αν το όνομα του αποστολέα, φαίνεται πως προέρχεται από την τράπεζα σας, μόλις δείτε την πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα καταλάβετε την πραγματικότητα. Στην εικόνα που ακολουθεί φαίνεται πως μπορείτε να κατανοήσετε ένα ψεύτικο μήνυμα από ένα πραγματικό

Τέλος ο αγαπημένος σε πολλούς μας τρόπος του 2 Factor Authentication. Ο έλεγχος ταυτότητας 2 παραγόντων σας αποστέλλει ειδοποιήσεις ασφαλείας μέσω εφαρμογής στο smartphone σας , μηνύματος sms ή viber, κάθε φορά που εισέρχεστε στον λογαριασμό σας. Με τον τρόπο αυτό έχετε εξασφαλίσει πως ακόμα και αν κάποιος βρει τον κωδικό σας θα πρέπει να γνωρίζει και τον κωδικό που λάβατε με sms ώστε να προχωρήσει σε κάποια συναλλαγή η είσοδο στον λογαριασμό. Αισθάνεστε ασφαλείς ; και αν όντως κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό σας ;

Το λεγόμενο sim swapping το οποίο βρίσκεται σε έξαρση και έχει οδηγήσει αρκετούς ιδιώτες στην χρεωκοπία είναι η απάτη που χρειάζεται ακόμα και οι ίδιοι οι απατεώνες να ρισκάρουν. Αρχικά, θα πρέπει να μάθουν τα προσωπικά σας στοιχεία. Αυτό είναι εύκολο καθώς μέσω μιας υποτιθέμενης κλήσης , ενός email ή ακόμα και sms, μας ενημερώνουν πως είναι αντιπρόσωποι εταιρειών και ζητούν να επικαιροποιήσουμε το ΑΦΜ , τον Αριθμό Ταυτότητας μας και πολλά άλλα. Αφού αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά μας στοιχεία, παράγουν πλαστή ταυτότητα ή εξουσιοδότηση με την οποία και μεταβαίνουν σε καταστήματα τηλεφωνίας και ζητούν αντικατάσταση και έκδοση νέας κάρτας sim. Με τον τρόπο αυτό και ενώ εσείς έχετε απλά χάσει το σήμα στο κινητό σας, οι ίδιοι τους έχουν πλήρη πρόσβαση στους λογαριασμούς σας. Επίσης δρουν ώρες τις οποίες τα τηλεφωνικά κέντρα της τράπεζας είναι σε ώρα αιχμής καθώς και εσείς δεν θα αντιληφθείτε άμεσα την απώλεια σήματος. Ο τρόπος προστασίας από την απάτη αυτή, είναι δύσκολος και δυστυχώς δεν βρίσκεται 100% στα χέρια μας. Αρχικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια δεύτερη κάρτα sim η οποία να είναι συνδεδεμένη μονάχα με τους λογαριασμούς τραπέζης και να δεν θα γνωρίζει κανείς τρίτος. Επειδή το μέτρο αυτό θεωρείται ακραίο, αρκετές τράπεζες έχουν πλέον υιοθετήσει την μέθοδο των push notifications. Δηλαδή εάν έχουμε εγκατεστημένη στο κινητό μας την εφαρμογή της τράπεζας θα μας έρθει ειδοποίηση μέσω αυτής και όχι sms. Παράλληλα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες για την διαδικασία αντικατάστασης sim. 

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να διασφαλίσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ελέγχοντας πάντα την εγκυρότητα του αποστολέα, να συνδέεστε στους λογαριασμούς σας μονάχα από τους γνωστούς συνδέσμους (facebook.com,gmail.com κλπ) και ποτέ από links που σας αποστέλλουν. Χρησιμοποιείτε έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων  σε κάθε λογαριασμό και ιστοσελίδα σας, και σε περίπτωση που αντιληφθείτε απώλεια σήματος σε σημείο που δεν είχατε στο παρελθόν πρόβλημα καλέστε τον αριθμό σας ώστε να βεβαιωθείτε πως δεν χτυπάει αλλού!